Technológiai fejlesztés a Csonka és Fiai Kft.-nél
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-01790

A projekt keretében új, magas színvonalú üvegtermék gyártó gépsorok és olvasztólámpák megvásárlására került sor, a minél hatékonyabb kapacitáskihasználás és erőforrás hasznosítás érdekében. Jelen fejlesztés eredményeképpen cégünk fejleszteni tudta gépparkját két üvegtermék gyártó gépsorral, amelynek révén meglévő kapacitásaink és a piaci pozíciónk is lényegesen javul majd. Cél, hogy a vállalkozásunk folyamatosan megismerje a robottechnológiában rejlő lehetőségeket, azokat a lehetőség szerint minél inkább kiaknázzuk munkáink során. A robotizálással az egyre nehezebb világpiaci munkaerő problémák kivédése is cél, ezzel is elősegítve a jelenlegi létszám megtartását.

Pályázatok

Kedvezményezett:
Csonka és Fiai Üvegtechnikai Kft.
9400 Sopron, Baross út. 24.

A támogatás mértéke: 70%
A projekt befejezési dátuma: 2021.09.14

Projekt azonosítószáma: GINOP-8.3.5-18/B

A technológia-korszerűsítési célú hitelprogram keretén belül cégünk a működési költségek finanszírozására kedvező forgóeszköz kölcsönt vesz igénybe.

Pályázatok

Kedvezményezett/Adós:
Csonka és Fiai Üvegtechnikai Kft.
9400 Sopron, Baross út. 24.

 

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.16-22-2023-01936

A projekt keretében a vállalkozás új, magas színvonalú üvegtermék gyártó gépek beszerzése történt meg, a technológiai fejlesztés, a hatékonyabb kapacitáskihasználás és erőforrás hasznosítás érdekében. A beszerzett géppark az alábbi elemekből áll: fülhajlító gép, 2 db kancsóforgató gép, ragasztórobot, 3D nyomtató, csavarkompresszor, szervergép, fülhegesztő gépek üvegfal vastagság mérés funkcióval, ipari kamerarendszerek az üvegtermék gyártás olvasztási folyamatának analizálására, üvegtermék oldalsó benyomó gép speciális kávékészítéshez használatos üvegtermékek gyártására, valamint a termelési folyamatok nyomon követését és a mindennapi működési hatékonyságot elősegítő laptop. A technológiai fejlesztést kiegészítve, az új géppark üzembe helyezésének megfelelő helyét biztosítva, egy új gyártócsarnok is épült, illetve átalakításra került egy meglévő raktárépület gyártócsarnokká és kialakításra került egy tűzivíz tározó, valamint egy napelemes rendszer. Ezen túl a vállalkozás szakmai tevékenységét segítő tanácsadási tevékenység került megvalósításra. A beruházás keretében beszerzett új gépparkkal a Csonka és Fiai Kft. hatékonyabban és bővebb kapacitással tudja háztartási üvegeszköz termékeiket előállítani. Jelen fejlesztés eredményeképpen a vállalat működése hatékonyabbá válik, javul a kapacitás-kihasználtság, ezáltal csökkennek a működési költségek, javul az eredményesség, a társaság fejleszteni tudja gépparkját, amelynek révén meglévő kapacitásai és a piaci pozíciói is lényegesen javulnak.

Pályázatok

Kedvezményezett:
Csonka és Fiai Üvegtechnikai Kft.
9400 Sopron, Baross út. 24.

A támogatás mértéke: 45%
A projekt befejezési dátuma: 2023.10.02.